Estudio de la composición salival en niños con paladar fisurado antes y después de la intervención
The average of the proteins of the saliva of normal children of 6 to 11 years of age was of 377,2+80,5 mg. per 1000 mi. That of those aTfected with simple or complicated lip clefts of the same ages vvas 573,2+266, and 5 to 6 days after ihe operation 481 + 181,6 being. significant the differences onl...
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| Publicado: |
Facultad de Odontología
2020
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I10-R335-article-289562020-06-09T13:05:04Z Estudio de la composición salival en niños con paladar fisurado antes y después de la intervención Rosembaum de Jarovsky, B. Cabanillas de Paolucci, E. Cleft Lip Saliva Labio Leporino Saliva The average of the proteins of the saliva of normal children of 6 to 11 years of age was of 377,2+80,5 mg. per 1000 mi. That of those aTfected with simple or complicated lip clefts of the same ages vvas 573,2+266, and 5 to 6 days after ihe operation 481 + 181,6 being. significant the differences only between the normal and the sick children before the chirurgical intervention was undertaken. lt is though that the determinant factor can be the eyaporation of the water, due to the type of mouth breathing and the passage of the nasal mucus to the bucea! cavity¡ the decrease of the amount of proteins when restoring the lip and/or palatine, should be attributed to the elimination of the factors. Thes~ data should be completed with the dosage of electrolites and other substances in normal and sick children befare and after the operation, in orden to confirm this hypothesis Las proteínas :de saliva normales de=·nuestro· medio, años, er.an ·término medio +'80;5 mg. por l 000-ml. de niños de 6 a 11 dE;l 377,2 Las de los afectados por labio leporino simples o :complicados de .las mismas edades 573 + 266, y a los. 5 .o 6 días de realizada la operación 481 + 181 ,5; siendo significativas las diferencias solamente·entre los normales y· los niños enfermos antes· del .acto .-quirúrgico. Se piensa que el factor determinante puede ser la evaporación de agua, por el·tipo de respiración bucal y el·paso del mucus·nasal·a la ca vidad bucal¡ el descenso de las cifras de proteínas al restaurar labio y/o paladar, se debería a la eliminación de estos factores Se deben completar estos datos con dosaje de electrolitos otras sustancias, en niños normales y en enfermos antes y después de la operación, para confirmar estas hipótesis Facultad de Odontología 2020-06-09 info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion application/pdf https://revistas.unc.edu.ar/index.php/RevFacOdonto/article/view/28956 Revista de la Facultad de Odontología; Vol. 3. N° 2. Abril-Junio (1968); 71-76 2545-7594 0325-1071 spa https://revistas.unc.edu.ar/index.php/RevFacOdonto/article/view/28956/29851 |
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