Chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process

Fil: Larrauri, Mariana. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina.

Guardado en:
Detalles Bibliográficos
Autores principales: Larrauri, Mariana, Asensio, Claudia M., Martín, María Paula, Zunino, M.Paula, Zygadlo, Julio A., Grosso, Nelson R., Nepote, Valeria
Formato: conferenceObject
Lenguaje:Inglés
Publicado: 2022
Materias:
Acceso en línea:http://hdl.handle.net/11086/29320
Aporte de:
id I10-R141-11086-29320
record_format dspace
institution Universidad Nacional de Córdoba
institution_str I-10
repository_str R-141
collection Repositorio Digital Universitario (UNC)
language Inglés
topic Antioxidant properties
Natural antioxidants
Oxidation reactions
Food industry
spellingShingle Antioxidant properties
Natural antioxidants
Oxidation reactions
Food industry
Larrauri, Mariana
Asensio, Claudia M.
Martín, María Paula
Zunino, M.Paula
Zygadlo, Julio A.
Grosso, Nelson R.
Nepote, Valeria
Chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process
topic_facet Antioxidant properties
Natural antioxidants
Oxidation reactions
Food industry
description Fil: Larrauri, Mariana. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina.
format conferenceObject
author Larrauri, Mariana
Asensio, Claudia M.
Martín, María Paula
Zunino, M.Paula
Zygadlo, Julio A.
Grosso, Nelson R.
Nepote, Valeria
author_facet Larrauri, Mariana
Asensio, Claudia M.
Martín, María Paula
Zunino, M.Paula
Zygadlo, Julio A.
Grosso, Nelson R.
Nepote, Valeria
author_sort Larrauri, Mariana
title Chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process
title_short Chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process
title_full Chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process
title_fullStr Chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process
title_full_unstemmed Chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process
title_sort chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process
publishDate 2022
url http://hdl.handle.net/11086/29320
work_keys_str_mv AT larraurimariana chemicalcompositionandantioxidantactivityofphenolicextractsfrompeanutskinsobtainedbydifferentindustrialprocess
AT asensioclaudiam chemicalcompositionandantioxidantactivityofphenolicextractsfrompeanutskinsobtainedbydifferentindustrialprocess
AT martinmariapaula chemicalcompositionandantioxidantactivityofphenolicextractsfrompeanutskinsobtainedbydifferentindustrialprocess
AT zuninompaula chemicalcompositionandantioxidantactivityofphenolicextractsfrompeanutskinsobtainedbydifferentindustrialprocess
AT zygadlojulioa chemicalcompositionandantioxidantactivityofphenolicextractsfrompeanutskinsobtainedbydifferentindustrialprocess
AT grossonelsonr chemicalcompositionandantioxidantactivityofphenolicextractsfrompeanutskinsobtainedbydifferentindustrialprocess
AT nepotevaleria chemicalcompositionandantioxidantactivityofphenolicextractsfrompeanutskinsobtainedbydifferentindustrialprocess
_version_ 1782014534836289536
spelling I10-R141-11086-293202023-10-03T12:39:22Z Chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process Larrauri, Mariana Asensio, Claudia M. Martín, María Paula Zunino, M.Paula Zygadlo, Julio A. Grosso, Nelson R. Nepote, Valeria Antioxidant properties Natural antioxidants Oxidation reactions Food industry Fil: Larrauri, Mariana. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Fil: Larrauri, Mariana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Asensio, Claudia M. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Fil: Asensio, Claudia M. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Martín, María Paula. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Fil: Martín, María Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Zunino, M. Paula. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos; Argentina. Fil: Zunino, M. Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Zygadlo, Julio A. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos; Argentina. Fil: Zygadlo, Julio A. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Grosso, Nelson R. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Fil: Grosso, Nelson R. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Nepote, Valeria. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos; Argentina. Fil: Nepote, Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Peanut skins present phenolic compounds with antioxidant properties which are excellent as a source of natural antioxidants. In food products, the antioxidants have the function ofneutralizedthe action of free radicals produced by oxidation reactions. The objective of this study was to determine the chemical composition and antioxidant activity of extracts rich in phenolic compounds form peanut skins obtained by two industrial process. Fil: Larrauri, Mariana. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Fil: Larrauri, Mariana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Asensio, Claudia M. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Fil: Asensio, Claudia M. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Martín, María Paula. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Fil: Martín, María Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Zunino, M. Paula. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos; Argentina. Fil: Zunino, M. Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Zygadlo, Julio A. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos; Argentina. Fil: Zygadlo, Julio A. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Grosso, Nelson R. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Fil: Grosso, Nelson R. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Nepote, Valeria. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos; Argentina. Fil: Nepote, Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Otras Ciencias Agrícolas 2022-11-03T12:24:28Z 2022-11-03T12:24:28Z 2014 conferenceObject http://hdl.handle.net/11086/29320 eng Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ Impreso