Chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process
Fil: Larrauri, Mariana. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina.
Guardado en:
Autores principales: | , , , , , , |
---|---|
Formato: | conferenceObject |
Lenguaje: | Inglés |
Publicado: |
2022
|
Materias: | |
Acceso en línea: | http://hdl.handle.net/11086/29320 |
Aporte de: |
id |
I10-R141-11086-29320 |
---|---|
record_format |
dspace |
institution |
Universidad Nacional de Córdoba |
institution_str |
I-10 |
repository_str |
R-141 |
collection |
Repositorio Digital Universitario (UNC) |
language |
Inglés |
topic |
Antioxidant properties Natural antioxidants Oxidation reactions Food industry |
spellingShingle |
Antioxidant properties Natural antioxidants Oxidation reactions Food industry Larrauri, Mariana Asensio, Claudia M. Martín, María Paula Zunino, M.Paula Zygadlo, Julio A. Grosso, Nelson R. Nepote, Valeria Chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process |
topic_facet |
Antioxidant properties Natural antioxidants Oxidation reactions Food industry |
description |
Fil: Larrauri, Mariana. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. |
format |
conferenceObject |
author |
Larrauri, Mariana Asensio, Claudia M. Martín, María Paula Zunino, M.Paula Zygadlo, Julio A. Grosso, Nelson R. Nepote, Valeria |
author_facet |
Larrauri, Mariana Asensio, Claudia M. Martín, María Paula Zunino, M.Paula Zygadlo, Julio A. Grosso, Nelson R. Nepote, Valeria |
author_sort |
Larrauri, Mariana |
title |
Chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process |
title_short |
Chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process |
title_full |
Chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process |
title_fullStr |
Chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process |
title_full_unstemmed |
Chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process |
title_sort |
chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process |
publishDate |
2022 |
url |
http://hdl.handle.net/11086/29320 |
work_keys_str_mv |
AT larraurimariana chemicalcompositionandantioxidantactivityofphenolicextractsfrompeanutskinsobtainedbydifferentindustrialprocess AT asensioclaudiam chemicalcompositionandantioxidantactivityofphenolicextractsfrompeanutskinsobtainedbydifferentindustrialprocess AT martinmariapaula chemicalcompositionandantioxidantactivityofphenolicextractsfrompeanutskinsobtainedbydifferentindustrialprocess AT zuninompaula chemicalcompositionandantioxidantactivityofphenolicextractsfrompeanutskinsobtainedbydifferentindustrialprocess AT zygadlojulioa chemicalcompositionandantioxidantactivityofphenolicextractsfrompeanutskinsobtainedbydifferentindustrialprocess AT grossonelsonr chemicalcompositionandantioxidantactivityofphenolicextractsfrompeanutskinsobtainedbydifferentindustrialprocess AT nepotevaleria chemicalcompositionandantioxidantactivityofphenolicextractsfrompeanutskinsobtainedbydifferentindustrialprocess |
_version_ |
1782014534836289536 |
spelling |
I10-R141-11086-293202023-10-03T12:39:22Z Chemical composition and antioxidant activity of phenolic extracts from peanut skins obtained by different industrial process Larrauri, Mariana Asensio, Claudia M. Martín, María Paula Zunino, M.Paula Zygadlo, Julio A. Grosso, Nelson R. Nepote, Valeria Antioxidant properties Natural antioxidants Oxidation reactions Food industry Fil: Larrauri, Mariana. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Fil: Larrauri, Mariana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Asensio, Claudia M. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Fil: Asensio, Claudia M. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Martín, María Paula. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Fil: Martín, María Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Zunino, M. Paula. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos; Argentina. Fil: Zunino, M. Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Zygadlo, Julio A. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos; Argentina. Fil: Zygadlo, Julio A. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Grosso, Nelson R. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Fil: Grosso, Nelson R. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Nepote, Valeria. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos; Argentina. Fil: Nepote, Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Peanut skins present phenolic compounds with antioxidant properties which are excellent as a source of natural antioxidants. In food products, the antioxidants have the function ofneutralizedthe action of free radicals produced by oxidation reactions. The objective of this study was to determine the chemical composition and antioxidant activity of extracts rich in phenolic compounds form peanut skins obtained by two industrial process. Fil: Larrauri, Mariana. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Fil: Larrauri, Mariana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Asensio, Claudia M. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Fil: Asensio, Claudia M. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Martín, María Paula. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Fil: Martín, María Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Zunino, M. Paula. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos; Argentina. Fil: Zunino, M. Paula. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Zygadlo, Julio A. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos; Argentina. Fil: Zygadlo, Julio A. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Grosso, Nelson R. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Agropecuarias; Argentina. Fil: Grosso, Nelson R. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Fil: Nepote, Valeria. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos; Argentina. Fil: Nepote, Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Otras Ciencias Agrícolas 2022-11-03T12:24:28Z 2022-11-03T12:24:28Z 2014 conferenceObject http://hdl.handle.net/11086/29320 eng Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ Impreso |