On the use of espina corona gum as a polymeric additive in water-based drilling fluid
"The aim of this work is to evaluate the espina corona gum (ECG) as a sustainable viscosifier or filtration reducer additive in water-based drilling fluids (WBMs) as a potential replacement of guar gum (GG). ECG is a galactomannan isolated from leguminous seeds of Gleditsia amorphoides, trees t...
Guardado en:
Autores principales: | Villada, Yurany, Taverna, María Eugenia, Maffi, Juan M., Giletta, Sebastián, Casis, Natalia, Estenoz, Diana |
---|---|
Formato: | Artículo de Publicación Periódica acceptedVersion |
Lenguaje: | Inglés |
Publicado: |
2023
|
Materias: | |
Acceso en línea: | https://ri.itba.edu.ar/handle/123456789/4145 |
Aporte de: |
Ejemplares similares
-
Comparison of the viscosity of trehalose and sucrose solutions at various temperatures: Effect of guar gum addition
por: Galmarini, Mara Virginia, et al.
Publicado: (2022) -
Microstructural and textural properties of rennet-induced milk protein gel : effect of guar gum
por: Galante, Micaela, et al.
Publicado: (2020) -
Interacción caseinato de sodio bovino - polisacáridos : propiedades fisicoquímicas, reológicas y estructurales
por: Hidalgo, María Eugenia, et al.
Publicado: (2018) -
Innovación en la elaboración de productos lácteos
por: Galante, Micaela
Publicado: (2018) -
Efecto de galactomananos sobre la microestructura de geles ácidos de aislados proteicos de soja (SPI)
por: Wendeler, Luciano, et al.
Publicado: (2018)